Workshop Bend-to-Assent® voor reactieve honden (privé)

Valt uw hond uit aan de lijn naar andere honden? Gaat uw hond achter fietsers, joggers, paarden, schapen enz. aan? Vertoont uw hond uitvalgedrag naar kinderen en/of volwassenen? Vertoont uw hond ander ongewenst gedrag wat u graag onder controle wilt krijgen? Dan is deze cursus wat u zoekt.

De Bend-to-Assent® cursus voor reactieve honden bestaat uit 2 dagdelen á 4 uur met 2 weken ertussen. Tijdens deze cursus leert uw hond netjes naast u te lopen en toestemming te vragen wanneer u een 'prikkel' passeert. Uw band met uw hond wordt versterkt en u zult samen weer genieten van de wandelingen.
 

Lees meer over de Bend-to-Assent® methode

 

Inhoud workshop:
De eerste dag wordt er een uitgebreide gedragsanalyse afgenomen, u krijgt een film te zien over de BTA® methode waarna u de gehele middag aan het werk gaat met uw hond.
Eigen honden worden ingezet om u en uw hond op een rustige wijze te leren hoe u uw hond op een positieve wijze weer onder controle krijgt. Door middel van uw training te filmen en terug te kijken leert u veel over uzelf en over het gedrag van uw hond. Wanneer uw hond een probleem heeft met andere honden, dan kunt u onder begeleiding oefenen op mijn roedel van vijf honden.
Aan het einde van de dag krijgt u huiswerk mee waar u de komende twee weken hard mee aan de slag gaat. 


De tweede dag gaat u met de lange lijn aan de slag en wanneer dat goed gaat leert u hoe te handelen wanneer uw hond los gaat van de lijn. We gaan naar het bos/hei en we doen een city trip om alle situaties onder controle te krijgen zodat uw hond weer socialer, relaxter en zelfverzekerder wordt. 

Er zijn veel honden die geen maatschappelijk verantwoord gedrag laten zien naar soortgenoten. Er kunnen verschillende oorzaken zijn wanneer een hond dit gedrag laat zien. De meest voorkomende oorzaak is dat honden een trauma hebben opgelopen doordat ze zelf zijn gegrepen/gebeten door een andere hond. Ze kunnen hier zo door beschadigd zijn, dat het zelfvertrouwen verdwenen is en vervolgens gedrag laten zien als zijnde 'aanval is de beste verdediging'. 

Wat de oorzaak van het gedrag van uw hond ook moge zijn; besef dat uw hond voortdurend op zijn hoede is, hierdoor gestrest raakt en (ook) geen plezier meer beleeft aan de dagelijkse wandelingen.


De leeftijd van uw hond maakt niets uit, ook de oudere hond is in staat om nog heel veel te leren.

Bij aanvang ontvangt u het Bend-to-Assent® methode instructieboekje + Roedeltaal, opvoeden op natuurlijke wijze.

Dagen: in overleg

Tarief: €450,-
Tijd: in overleg
Locatie: Recreactiepark Samoza

(Plaggeweg 90 Vierhouten)

© 2017 Hondencentrum WRAF, Mandy van Gelder

Algemene Voorwaarden

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon