KLantenreacties Hond 

Herkent u dit?

 

Ik heb een reuze leuke Rhodesian Ridgeback Faya van ruim 11 jaar (teef). Sinds juni 2019 begon zij opeens schijnzwanger te worden: dikke tepels en liever lui dan moe. De hele dag lag ze op het bed. Als je wilde wandelen: “prima ik ga mee hoor, maar niet te ver!” De schijnzwangerschap duurde aan; werd rustiger - kwam weer opspelen. Tot in augustus opeens 1 tepel binnen een paar uur tijd via een pingpongbol naar een tennisbal groeide. Naar de DA, antibiotica en medicijnen erin en klaar. De schijnzwangerschap trok niet geheel weg, maar de tepel slonk mooi. Tijdens de Kerst was er weer een piek: alle tepels dik en deden pijn en de hond niet blij! Het vocht hing met klodders aan haar poten.

Wederom een antibioticakeur en medicijnen en in overleg met met de DA: de hormoonhuishouding van Faya is grondig verstoord, dit in korte tijd de tweede heftige reactie, grote kans dat het de volgende keer een baarmoederontsteking kan worden met zeer waarschijnlijk fatale gevolgen. Dus hebben we besloten haar, ondanks haar leeftijd (RR’s worden best oud), te opereren na eerst de antibiotica haar werk te laten doen.

De operatie verliep goed, haar baarmoeder en eileiders zijn eruit gehaald en bleken overactief. Ik heb haar opgehaald en schrok erg. Ze was wakker, maar bleef met haar kop schudden alsof ze de weg kwijt was (leek opeens een demente oude dame). Ze was ook in één klap veel grijzer op haar kop. In de week erna kwam ze niet echt “bij”. Ze bleef veel liggen, apathisch en als ze naar buiten moest en je haar vroeg om mee te gaan stond ze op en bleef een ruime tijd na te denken alvorens mee te gaan. Eenmaal buiten stond ze bedenken wat ze daar kwam doen. Ze herstelde mondjesmaat, maar was niet meer de Faya die wij kenden. Mandy stelde voor om een afspraak te maken voor kinesiologie. Na de behandeling was ze lichamelijk direct

veel soepeler. Haar “zijn” werd in sterk stijgende lijn beter. Mandy testte ook dat ze een tekort aan silicium had. Sinds ik dat geef is haar huid niet vettig meer en ze ruikt niet meer “honds”, was al binnen een week. 

We zijn nu 2 weken verder en je herkent Faya niet meer terug! Het is weer een leuke gezellige hond, die nu zelfs aangeeft om langer te willen wandelen dan ik tijd inschatte! Ze pakt uit zichzelf weer een bal om (samen) mee te spelen. Kortom, zonder medicijnen, maar door de balansherstel in de hond, is ze hersteld, waardoor de hond zich 100% beter voelt.

Mandy dank je wel.
Anne

Dit is Nala, onze Boerboel van 2 jaar oud. Ze is het afgelopen jaar aan beide achterpoten geopereerd ivm gescheurde kruisbanden. Het herstel van de eerste operatie ging goed en snel, na de tweede operatie ging het echter niet zo voorspoedig. Na 4 maanden mank lopen en voorzichtig doen kwam ik Mandy tegen op de camping in Ommen, bij hondencentrum WRAF. Ze vertelde dat ze Nala kon helpen en we hebben een afspraak gemaakt.

De behandeling was een prettige en rustige, maar ook bijzondere ervaring. Het was heel mooi om te zien hoe Nala reageerde op de plekken die Mandy behandelde. Mandy heeft uitgelegd hoe ik de behandeling thuis verder kon oppakken gedurende een week.

Na een aantal dagen ging het lopen steeds beter en na een week was er geen spoortje meer te zien van de mankheid. Ik was echt onder de indruk, dat het zo snel klaar kon zijn na al die maanden sukkelen! Wat een opluchting, ik ben echt bang geweest dat ze nooit meer goed zou kunnen lopen.

Nu zijn we ruim twee 2 maanden verder en Nala doet alles wat ze voorheen ook kon, spelen, stoeien, rennen en gek doen. Op advies van Mandy en in overleg met onze dierenarts zijn we ook begonnen met fietsen voor een goede spieropbouw. Dit hebben we rustig opgebouwd en nu loopt ze zo in rustig tempo 20 minuten mee naast de fiets.

Het is heerlijk om weer samen met Nala te kunnen genieten van alles! Ik zou kinesiologie zeker aanraden, het is voor de hond niet ingrijpend, maar heeft een groots effect!

Mandy, bedankt!

Poot van Nala en liefs van Hilde

Mijn ervaring met kinesiologie bij Mandy: Omdat onze hond Guusje van 2 jaar last had van angst in de auto en daarbuiten vaak wat nerveus of hyper kon zijn, heb ik Mandy benaderd voor hulp. Zij stelde een Touch for Health balans voor. Het is een bijzondere behandeling, omdat ik als tussenpersoon fungeerde voor de behandeling van Guusje. Guusje werd na de balans op 2 specifieke plekken gemasseerd door Mandy. Guusje ontspande bijna direct en de verandering sindsdien is opmerkelijk! Ze is veel meer relaxed, luistert heel goed en is niet meer paniekerig in de auto. Ik ben blij dat Mandy ons zo heeft kunnen helpen!! CvK.

Onlangs ondergingen mijn jonge hondje en ik een kinesiologie behandeling bij Mandy. Ik ben er niet bekend mee, maar vertrouwde op de deskundigheid van Mandy. En terecht! Nog elke dag heb ik plezier van het effect van deze ogenschijnlijk eenvoudige behandeling. Door een opeenvolging van schokkende ervaringen was ik ongewoon              emotioneel labiel en ik kon er zelf niet goed vat op krijgen. En mijn kleine hondje was ongewoon druk en onrustig. Ze was overal mee bezig, behalve met zichzelf. Voor een buitenstaander leek ze een energiek grappig hondje, maar ik kon zien dat dit geen gewoon gedrag was en ik betwijfelde of het voor haar zelf aangenaam was. De behandeling was eenvoudig en ik vond het vooral prettig dat ik niets hoefde te weten of te kunnen. En het effect is wonderbaarlijk. Na 2  dagen merkte ik al verschil in mijzelf, liep ik plotseling hardop te zingen. En nu zo’n twee weken later voel ik me weer zelfverzekerd en rustig. En mijn hondje: plotseling ging ze met stokken slepen, dat had ze nog niet eerder gedaan. Ze  speelt nu met balletjes, wat ze ook niet eerder deed. Ze speelt, heeft duidelijk plezier en is zo veel rustiger en aanhankelijk. Nog altijd is ze een dondersteen en actief, maar ze zit duidelijk beter in haar vel. Mede door mijn labiliteit kon ik wanhopig zijn in het verslechterende contact met mijn honden, maar sinds de behandeling zijn we weer op elkaar gericht en genieten we weer van onze wandelingen en trainingssessies.

Eveline en Pastis

Kinesiologie bij Mandy,

 

We zijn nu 3 keer bij Mandy geweest met Senna voor kinesiologie en het verschil is opmerkelijk. Was Senna de eerste keer nog erg voorzichtig en kon je zien dat ze pijn had. Vandaag was ze rustig en blij en is de pijn verdwenen. Senna vertoonde bepaald gedrag waarvan we niet zo goed wisten waar dat vandaan kwam. Uiteindelijk bleek dat dit te maken had met diverse blokkades die ook pijn veroorzaakte. Al na 1 behandeling merkten we verschil.  

Thuis merken we dat Senna goed vooruitgaat. Ze is een stuk minder schrikachtig en bijterig. Aanhalen gaat een stuk makkelijker en ze gaat ook steeds beter luisteren. Je merkt dat ze meer zelfvertrouwen krijgt en daardoor ook wat rustiger is. We horen vaak dat ze een blij ei is, maar ze is zeker nog ondeugend en een lekkere eigen gereide Berner Sennen.

We kwamen met Mandy in aanraking via de BTA® methode die ze heeft ontwikkeld. Een geweldige opvoedmethode voor je hond. Maar naast de BTA® zien we hoeveel en ook hoe snel kinesiologie resultaat heeft bij Senna. Mandy is rustig en vriendelijk met mens en dier. Wat ons betreft een absolute aanrader ! 

Mijn ervaring met kinesiologie bij Mandy: Omdat onze hond Guusje van 2 jaar last had van angst in de auto en daarbuiten vaak wat nerveus of hyper kon zijn, heb ik Mandy benaderd voor hulp. Zij stelde een Touch for Health balans voor. Het is een bijzondere behandeling, omdat ik als tussenpersoon fungeerde voor de behandeling van Guusje. Guusje werd na de balans op 2 specifieke plekken gemasseerd door Mandy. Guusje ontspande bijna direct en de verandering sindsdien is opmerkelijk! Ze is veel meer relaxed, luistert heel goed en is niet meer paniekerig in de auto. Ik ben blij dat Mandy ons zo heeft kunnen helpen!! CvK

Fenna onze dalmatiër was tegen iedereen erg enthousiast, alles is leuk, alle honden, mensen en kinderen. Vaak iets TE! Overenthousiast of overprikkeld zal ik het maar noemen. Eerst een BTA® cursus gevolgd bij Kelly.

Daar hebben wij en Fenna ontzettend veel aan gehad. Supercursus daar wordt echt naar je geluisterd. 

 

Fenna is in mei, tijdens een onbewaakt moment, aangereden door 2 fietsers, wat behoorlijk traumatisch voor haar en mijzelf was. Het heeft 10 weken geduurd eer ze weer normaal kon lopen.

Een paar maanden geleden werd er bij De Hondenleerschool begonnen met kinesiologie.

Mandy verzorgde dit. Wij waren nieuwsgierig en dachten, baat het niet het schaadt ook niet. Misschien kon Fenna zo wel van haar trauma afkomen. We vonden het wel een beetje vreemd allemaal, dat wel, echter het resultaat bleek geweldig. Fenna heeft hierna 3 dagen geslapen en was super rustig. Ook haar ogen stonden veel rustiger. Wij hebben op aanraden van Mandy ook de BTA® regels weer wat toegepast, want het lag natuurlijk niet alleen aan Fenna. 

Vorige week voor de tweede keer kinesiologie gedaan. We wilden weten of Fenna echt vooruit was gegaan. Wij wisten het eigenlijk al, want het was ondertussen een superhond geworden, die soms nog een enkel keertje nog hyper werd bij onverwachte dingen.

Tijdens de behandeling was Fenna heerlijk rustig, vol vertrouwen en na afloop, toen wij nog even aan het napraten waren lag ze gewoon te slapen. Fenna was echt vooruit gegaan. 

Nu een paar dagen later verbazen wij ons weer. Het lijkt wel of ze nog rustiger is geworden. 

Wij zijn super blij met dit resultaat.

 

Dank je wel Mandy, Kelly en Esmé

 

Reny

December 2018:
Ik heb een hond die eigenlijk niet meer mee naar buiten wil. 
Overdag gaat het nog enigszins maar als er ook maar een autodeur dichtslaat is er paniek; van plat op de grond tot terug naar huis willen vluchten. 
In huis ben ik haar regelmatig ‘kwijt’, dan ligt ze op het smalste plekje naast de kast gepropt.
Hoe verder we in december komen, hoe erger het wordt. Als ze maar denkt dat ze naar buiten moet gaat ze zich verstoppen.
Na oud en nieuw heeft het echt wel een aantal weken geduurd voor ze weer redelijk ontspannen buiten liep.

Vanaf januari 2019 ben ik heel regelmatig voor kinesiologie geweest. Zowel voor mijzelf als voor de hond. We hebben een keer of twee iets specifieks gepakt, alle andere keren waren voornamelijk voor haar rug en daarmee zo breed als kon.

December 2019:
Ik heb een hond die tot en met 31 december ‘s ochtends mee naar buiten gaat zonder dat ze zich wil verstoppen. 
De laatste vier dagen weliswaar tot de hoek, maar ze doet het. Waar ze vorig jaar met uitlaten alleen ‘s ochtends alles deed, heeft ze dit jaar ook ‘s avonds alles gedaan. 
Ze heeft zich niet op straat gestort als er een knal was, maar kon het opbrengen om ‘vrij over’ te komen en/of te blijven.  
Ze heeft zich in huis niet een keer achter de kast of in de wc verstopt, ze was in huis zoals ze de rest van het jaar in huis is. 1 Januari had ze er nog niet echt schik van om weer in het bos te lopen, maar vanaf 2-3 januari is ze alweer als vanouds. 

Super blij met dit onverwachte resultaat!!

Dominique en Luna

© 2017 Hondencentrum WRAF, Mandy van Gelder

Algemene Voorwaarden

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon