KLantenreacties Mens

12 januari kwam ik voor kinesiologie bij Mandy.

Ik had haar kort daarvoor een artikel gestuurd over trauma bij honden met de vraag hoe zij daar over dacht. Daarbij moet ik misschien even vermelden dat Mandy Luna al van pup af aan kent (en mij dus ook al 5 jaar).

Mandy reageerde dat ze met kinesiologie begonnen was en dat dat misschien wel wat voor ons kon zijn. Ik ben altijd wel nieuwsgierig naar dat soort dingen maar moet er ook eerlijk bij zeggen dat ik het pas echt geloof als ik het zelf heb ervaren. Toch was ik niet meteen heel enthousiast om het ook op mij toe te passen, dat kon wel eens te dichtbij komen.

Na een korte introductie moest ik iets bedenken waar ik tegenaan liep in mijn dagelijks leven. We kwamen uit op mijn perfectionisme (dat leek me wel veilig ) Ik had van te voren nooit kunnen bedenken dat juist dit onderwerp zo treffend zou zijn.

Mandy gaf van te voren heel duidelijk aan dat wat ik niet wilde vertellen, ik niet hoefde te vertellen en dat ze ook absoluut niet in mijn hoofd kan kijken.

Het enige wat ik hoefde te doen was mijn arm uitsteken. Zij stelde vragen, raakte mijn arm aan en kon zo voelen of er een blokkade zat. Kort samengevat kwam zij op een leeftijd uit, waarin de eerste echt negatieve ervaring met betrekking tot perfectionisme is ontstaan. Daar kon ik zelf een situatie bij plaatsen die precies klopte met de uitkomsten. Dit hoefde ik overigens niet te delen als ik dat niet had gewild.

Nadat de behandeling met mij was afgerond heeft ze hetzelfde met Luna gedaan. Dat ging via mij, ik fungeerde als tussenpersoon. Ook daar kwam een hele specifieke leeftijd uit, die bij een eveneens belangrijke gebeurtenis hoort.

Bij ons allebei was de laatste vraag: is een vervolgbehandeling nodig? Wat ik heel verrassend vond was dat het voor mij nodig was, voor Luna niet. 5 Weken later zou ik terug komen en in de tussentijd zouden we contact houden. De tijd die er tussen zit verschilt per persoon.

 

De eerste twee weken merkte ik geen veranderingen bij mij. Luna was wel weer steeds beter in haar doen. Opeens waren er 2 situaties vrij snel na elkaar waarvan ik dacht: oké, dit zou iets kunnen zijn waar ik eerder anders op gereageerd had kunnen hebben. Maar je zou het ook onder toeval weg kunnen schrijven. Daarna is er 1 ‘grote situatie’ geweest waarvan ik voor 99% zeker weet dat ik voorheen heel anders gereageerd had dan nu het geval was. Het grappige was dat een vriendin daar een opmerking over maakte voordat zij wist dat ik bij Mandy was geweest.

                                               

22 februari hadden we weer een afspraak. Nadat we afgelopen weken geëvalueerd hadden, zou het vervolg een Touch of Health behandeling zijn.

Ik had al een tijd continu last van mijn schouder en nek en liep hier ook voor bij de fysio.

Hetzelfde doel (perfectionisme), eenzelfde soort idee qua behandeling. Er kwamen wat blokkades uit die Mandy heeft behandeld en dit zorgt er dan kort gezegd voor dat je energie weer vrij kan stromen. Dit klonk voor mij wat zweverig en ik had ook geen idee wat ik kon verwachten. Maar wat er daarna gebeurde... Ongelofelijk! In eerste instantie merkte ik niets. Een half uur later ging ik met Luna het bos in en leek er van alles te gebeuren op de plek waar mijn pijn zat. Daar dacht ik nog: dit kan niet, je wilt graag iets voelen. 
‘s Avonds realiseerde ik me ineens dat ik al een hele tijd geen pijn meer had gevoeld, hoe bizar... Maar voor Luna en mij het allermooiste: er lukte ineens zoveel dingen en we hebben zoveel dingen gedaan die ik niet meer durfde. Ik kan hier nu allemaal voorbeelden opnoemen, maar die zullen niets toevoegen als je ons niet kent. Ik kan alleen maar zeggen dat het echt heel bijzonder was om te ervaren.

Ik snap dat je hier je wenkbrauwen nog eens optrekt, dat zou in ieder geval mijn reactie zijn geweest als ik dit niet zelf had ervaren, maar ik kan dit echt iedereen aanraden die ergens tegenaan loopt of iets wil veranderen maar niet (meer) weet hoe. Ik had in ieder geval nooit verwacht dat het voor mij zoveel zou veranderen.

 

Super dankjewel Mandy, ik heb het als heel vertrouwd, integer en bijzonder ervaren! 
Dominique Holtman

**********

**********
Wij hebben begeleiding bij het opvoeden van onze hond Troy. Dit gaat niet alleen om dingen die hij moet leren maar vooral wij als baasjes. Mandy en Ernest zijn zulke fijne mensen dat ik mezelf kwetsbaar op durf te stellen en mijn onzekerheden deel met hen. Mandy gaf aan dat zij ook kinesiologe is en mij graag wil helpen.

 

Kinesiologie; ik had er nooit van gehoord en met Google had ik nog niet echt een duidelijk beeld. Ik heb me daarom laten verrassen bij de eerste sessie. Ik ben van nature erg nuchter en was dan ook zeer verbaast dat mijn lijf “een eigen wil” had bij de tests die Mandy deed.

Uitleggen hoe alles precies werkt kan ik niet. Maar dat de dingen kloppen die Mandy uit de tests haalt is niet te ontkennen.

 

Ik durf ineens meer, blijf rustig in (bijna) alle situaties, zeg beter wat ik van iets vind in plaats van me te schikken naar een ander etc etc. Zo vreemd om te ervaren dat ik ineens iemand aansprak op straat over zijn gedrag naar mij en mijn hond, of tegen een collega zeggen; “Ik bel zo terug.” Twee dingen die ik voor de sessie echt niet deed.

 

Ik ben blij dat ik ervoor gekozen heb “maar te zien” wat het zou doen. Baat het niet dan schaad het niet dacht ik. Ik kan vertellen..... ik maak reclame bij mijn vrienden en collega’s die vastlopen. Ik ben ervan overtuigd dat kinesiologie helpt om beter/anders in je vel te komen waardoor je weer kan groeien. Ik weet dat ik regelmatig een sessie wil plannen om alle energieën in mijn lijf op gang te houden.

 

Groetjes Leonie van Buuren

**********

Mijn naam is Joke, 86 jaar. Sinds 15 jaar heb ik last van een trillende rechterhand wat ik gooide op de leeftijd. Ik kon niet eens meer een kopje koffie inschenken want dat ging mis. Ik had last van mijn heupen met wandelen. Al na 5 minuten lopen moest ik stil gaan staan, verder sukkelen en na half uur kwam ik uitgeput weer thuis. Slapen op de linker en rechter zij was pijnlijk en ik kon niet meer normaal uit mijn stoel komen. 

Verder kon ik mijn duim en wijsvinger niet meer bij elkaar krijgen. Dus dingen beetpakken ging soms lastig. 

 

Mandy kwam bij me langs en eerst hebben we uitvoerig gesproken over mijn klachten. Ik vond t eerlijk gezegd nogal hocus pocus, maar dacht ach, baat het niet dan schaadt het niet. 

Daarna deed ze verschillende spiertesten wat ik als bijzonder ervaren heb want ik moest mijn armen of benen op een bepaalde manier houden, maar soms lukte dat echt niet hoe ik mijn best ook deed en Mandy drukte echt niet harder. Dus dat was heel bijzonder.

 

Na de eerste keer wist ik niet wat ik meemaakte, ik geloofde het zelf amper. 

Binnen 2 weken trilde mijn hand niet meer, kon ik weer normaal uit een stoel komen, slapen echt geen last meer én kon ik mijn duim en vinger weer bij elkaar krijgen! Alleen het lopen ging nog niet veel beter. Dus na telefonisch contact te hebben gehad adviseerde Mandy nog een sessie te doen. En we zijn nu weer 2 weken verder en voor het eerst weer afgelopen week een ruim uur pijnloos gewinkeld. Toen ik in de auto zat was ik echt verwonderd.

Ik snap nog steeds niet helemaal precies hoe het werkt, maar dat ik dit nog mag meemaken vind ik heel bijzonder! 

Ik ben zeer tevreden en ben Mandy heel dankbaar. 

Joke

**********

Ik bijt nagels en ik wil er heel graag van af! 

Toen ik vier jaar was en op de kleuterschool zat ben ik begonnen met nagelbijten. 

Ik kon er niet meer mee stoppen. 

Al meer dan 10 jaar ben ik samen met mijn moeder aan de slag om er af te komen. 

We hebben ontzettend veel geprobeerd, van handschoentjes aan ‘s nachts tot aan bite-ex en allerlei andere producten. 

Maar... als er een randje zat ‘moest’ dit er weer af. 

Zou Mandy mij er vanaf kunnen helpen? Zij was mijn enige hoop. 

In de voorjaarsvakantie had ik een afspraak met Mandy.

 

Mijn doel was duidelijk; ik bijt nooit meer mijn nagels er af.

Hiermee ging ze aan de slag. 

Voordat je start met alle testjes, moet je jezelf een cijfer geven. 

Ik gaf mezelf een 4. 

De testjes die ze ging doen waren erg leuk en interessant. Gek was om mee te maken dat je eigen lijf precies aangeeft wanneer je 'zwak' (er zit een blokkade) bent op een onderdeel maar ook 'sterk' (er zit geen blokkade) op een ander vlak. 

Met een lichte aanraking checkt Mandy of je sterk of zwak bent. 

Aan het einde van de sessie vroeg Mandy me weer om mezelf een cijfer te geven. Nu gaf ik mezelf een 7. 

Ik heb me nog nooit zo bij iemand op mijn gemak gevoeld. Mandy is super aardig en we hebben soms ook erg gelachen tijdens de sessie.

 

Ik voel me goed. Ik bijt geen nagels meer. Het is voor mij nog steeds heel bijzonder dat dit gewerkt heeft. Ik ben erg trots op Mandy en  op mezelf met dit resultaat!

Jelle Scheen, 15 jaar

**********

Bizar, fijn, begripvol.


Ik ben 2 keer bij Mandy geweest, via een collega ben ik bij haar terechtgekomen. Liep tegen wat dingen aan en zat eigenlijk in de knoei met mezelf. Omdat je er blanco in gaat, weet je niet wat je te wachten staat, maar dat is goed omdat je er dan open voor staat. 

 

Ik ben bij Mandy gekomen omdat ik mezelf een beetje kwijt was, aantal dingen waren niet duidelijk, waar ik tegen aan liep of last van had. Nooit dingen goed genoeg verwerkt. Je bent niet verplicht om te vertellen waar je tegen aanloopt en dat is fijn, want bij bepaalde opdrachten of vragen ben ik er pas achter gekomen waar ik echt tegen aan liep. 
Door opdrachten, vragen, aanrakingen (touch for health) komen de dingen zoals: meer voor jezelf op komen, keuzes maken, voor jezelf duidelijk hebben wat je wel en niet wil eruit. Dat is iets, wat ik nodig had. Ik zit nu lekkerder in mijn vel, geniet van de kleine dingen, kom meer voor mezelf op en maak mijn eigen keuzes.
En natuurlijk zal ik nog tegen dingen blijven aanlopen. Maar omdat ik nu meer voor mezelf op kom en eigen keuzes maak, gaat dat in de toekomst mij zeker gemakkelijker maken.

Daarom wil ik Mandy graag bedanken, want het heeft mij zeker geholpen!

Anne Bosman

**********

Onlangs ging Mandy met mij aan de slag. Mijn vraag aan Mandy was; ik wil graag meer rust (in mijn hoofd) en minder stress. Hopelijk kan ik dan beter slapen, maar nog veel belangrijker, minder gespannen mijn toetsen maken op school. Ik ben namelijk altijd super zenuwachtig en kan om deze reden dus ook een toets verpesten. 

Samen met Mandy heb ik mijn doel opgesteld. Voor mij was dit: Ik heb meer rust in mijn hoofd. Daarmee gingen we aan de slag.

Ik vond de testjes die zij bij mij ging doen erg leuk, op sommige momenten ook grappig, omdat je ineens geen controle hebt over je lichaam. 

Het ene moment was ik verbaasd over hoe sterk ik was, het andere moment was ik ineens heel erg zwak… dat ging Mandy toen voor mij verbeteren. 

Daarna ging ze het weer controleren en kon je merken dat je ineens van zwak naar sterk was gegaan! Heel bijzonder.

Helemaal aan het einde van deze sessie, ging Mandy met mij nogmaals mijn doel testen en het was al een heel stuk beter.

Mandy is heel erg lief en begripvol, en ze doet super haar best om het voor jou op te lossen.

Ik ben nu een paar weken verder, en merk een duidelijke verandering. Echt bijzonder!


Nienke Scheen,15 jaar

David en de honden

 

Mijn zoon was altijd een dierenvriend, was nooit bang en in de buurt van dieren rustig en gaf ze de ruimte, maar wilde graag aaien en spelletjes met ze doen. Hij leerde van Mandy de regels met honden en leerde de regels weer ongevraagd door aan andere kinderen die het niet goed deden. Altijd ging het goed totdat hij een enorm uit te kluiten gewassen jonge hond (9 mnd) tegenkwam die aan zijn baasjes was ontsnapt. Die zag mijn zoon en dacht: Spelen! En stormde op hem af en probeerde hem te bespringen, en David vergat alles wat hem geleerd was en zette het op een lopen en dat vond de hond nog leuker... einde van het verhaal: hond weer bij baasje en David bang voor honden. Verstandelijk wist hij heel goed dat hij niet bang hoefde te zijn en dat een slechte ervaring niet betekende dat alle honden slecht waren en een weekendje bij mijn broer met zijn husky kruizing die zijn naam eer aan doet: Zen... hielp iets... maar toch bleef de angst. Mandy wilde met kinesiologie de uitdaging wel aan gaan. David werkte goed mee en na 1 sessie was hij heel rustig en de week erop kwamen we meerdere honden tegen en er gebeurde niks. Geen kind dat in me dook, geen: ik loop wel om mama.. niks van dat alles.. hij vertelde het ook vol trots aan anderen kinderen. Ik ben bij Mandy geweest en daar moest ik allemaal oefeningen doen en massages en nu ben ik niet meer bang voor honden. En zo is het. Dankjewel Mandy!

Annemei

© 2017 Hondencentrum WRAF, Mandy van Gelder

Algemene Voorwaarden

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon