KLantenreacties Kinesiologie

 

Ik zou graag onze ervaring met jullie willen delen van de kinesiologie behandeling door Mandy.

Dit is Nala, onze Boerboel van 2 jaar oud. Ze is het afgelopen jaar aan beide achterpoten geopereerd ivm gescheurde kruisbanden. Het herstel van de eerste operatie ging goed en snel, na de tweede operatie ging het echter niet zo voorspoedig. Na 4 maanden mank lopen en voorzichtig doen kwam ik Mandy tegen op de camping in Ommen, bij hondencentrum WRAF. Ze vertelde dat ze Nala kon helpen en we hebben een afspraak gemaakt.

De behandeling was een prettige en rustige, maar ook bijzondere ervaring. Het was heel mooi om te zien hoe Nala reageerde op de plekken die Mandy behandelde. Mandy heeft uitgelegd hoe ik de behandeling thuis verder kon oppakken gedurende een week.

Na een aantal dagen ging het lopen steeds beter en na een week was er geen spoortje meer te zien van de mankheid. Ik was echt onder de indruk, dat het zo snel klaar kon zijn na al die maanden sukkelen! Wat een opluchting, ik ben echt bang geweest dat ze nooit meer goed zou kunnen lopen.

Nu zijn we ruim twee 2 maanden verder en Nala doet alles wat ze voorheen ook kon, spelen, stoeien, rennen en gek doen. Op advies van Mandy en in overleg met onze dierenarts zijn we ook begonnen met fietsen voor een goede spieropbouw. Dit hebben we rustig opgebouwd en nu loopt ze zo in rustig tempo 20 minuten mee naast de fiets.

Het is heerlijk om weer samen met Nala te kunnen genieten van alles! Ik zou kinesiologie zeker aanraden, het is voor de hond niet ingrijpend, maar heeft een groots effect!

Mandy, bedankt!

Poot van Nala en liefs van Hilde

 

 

 

 

 

 

 

 

----------------
 

12 januari kwam ik voor kinesiologie bij Mandy.

Ik had haar kort daarvoor een artikel gestuurd over trauma bij honden met de vraag hoe zij daar over dacht. Daarbij moet ik misschien even vermelden dat Mandy Luna al van pup af aan kent (en mij dus ook al 5 jaar).

Mandy reageerde dat ze met kinesiologie begonnen was en dat dat misschien wel wat voor ons kon zijn. Ik ben altijd wel nieuwsgierig naar dat soort dingen maar moet er ook eerlijk bij zeggen dat ik het pas echt geloof als ik het zelf heb ervaren. Toch was ik niet meteen heel enthousiast om het ook op mij toe te passen, dat kon wel eens te dichtbij komen.

Na een korte introductie moest ik iets bedenken waar ik tegenaan liep in mijn dagelijks leven. We kwamen uit op mijn perfectionisme (dat leek me wel veilig ) Ik had van te voren nooit kunnen bedenken dat juist dit onderwerp zo treffend zou zijn.

Mandy gaf van te voren heel duidelijk aan dat wat ik niet wilde vertellen, ik niet hoefde te vertellen en dat ze ook absoluut niet in mijn hoofd kan kijken.

Het enige wat ik hoefde te doen was mijn arm uitsteken. Zij stelde vragen, raakte mijn arm aan en kon zo voelen of er een blokkade zat. Kort samengevat kwam zij op een leeftijd uit, waarin de eerste echt negatieve ervaring met betrekking tot perfectionisme is ontstaan. Daar kon ik zelf een situatie bij plaatsen die precies klopte met de uitkomsten. Dit hoefde ik overigens niet te delen als ik dat niet had gewild.

Nadat de behandeling met mij was afgerond heeft ze hetzelfde met Luna gedaan. Dat ging via mij, ik fungeerde als tussenpersoon. Ook daar kwam een hele specifieke leeftijd uit, die bij een eveneens belangrijke gebeurtenis hoort.

Bij ons allebei was de laatste vraag: is een vervolgbehandeling nodig? Wat ik heel verrassend vond was dat het voor mij nodig was, voor Luna niet. 5 Weken later zou ik terug komen en in de tussentijd zouden we contact houden. De tijd die er tussen zit verschilt per persoon.

 

De eerste twee weken merkte ik geen veranderingen bij mij. Luna was wel weer steeds beter in haar doen. Opeens waren er 2 situaties vrij snel na elkaar waarvan ik dacht: oké, dit zou iets kunnen zijn waar ik eerder anders op gereageerd had kunnen hebben. Maar je zou het ook onder toeval weg kunnen schrijven. Daarna is er 1 ‘grote situatie’ geweest waarvan ik voor 99% zeker weet dat ik voorheen heel anders gereageerd had dan nu het geval was. Het grappige was dat een vriendin daar een opmerking over maakte voordat zij wist dat ik bij Mandy was geweest.

                                               

22 februari hadden we weer een afspraak. Nadat we afgelopen weken geëvalueerd hadden, zou het vervolg een Touch of Health behandeling zijn.

Ik had al een tijd continu last van mijn schouder en nek en liep hier ook voor bij de fysio.

Hetzelfde doel (perfectionisme), eenzelfde soort idee qua behandeling. Er kwamen wat blokkades uit die Mandy heeft behandeld en dit zorgt er dan kort gezegd voor dat je energie weer vrij kan stromen. Dit klonk voor mij wat zweverig en ik had ook geen idee wat ik kon verwachten. Maar wat er daarna gebeurde... Ongelofelijk! In eerste instantie merkte ik niets. Een half uur later ging ik met Luna het bos in en leek er van alles te gebeuren op de plek waar mijn pijn zat. Daar dacht ik nog: dit kan niet, je wilt graag iets voelen. 
‘s Avonds realiseerde ik me ineens dat ik al een hele tijd geen pijn meer had gevoeld, hoe bizar... Maar voor Luna en mij het allermooiste: er lukte ineens zoveel dingen en we hebben zoveel dingen gedaan die ik niet meer durfde. Ik kan hier nu allemaal voorbeelden opnoemen, maar die zullen niets toevoegen als je ons niet kent. Ik kan alleen maar zeggen dat het echt heel bijzonder was om te ervaren.

Ik snap dat je hier je wenkbrauwen nog eens optrekt, dat zou in ieder geval mijn reactie zijn geweest als ik dit niet zelf had ervaren, maar ik kan dit echt iedereen aanraden die ergens tegenaan loopt of iets wil veranderen maar niet (meer) weet hoe. Ik had in ieder geval nooit verwacht dat het voor mij zoveel zou veranderen.

 

Super dankjewel Mandy, ik heb het als heel vertrouwd, integer en bijzonder ervaren! 
Dominique Holtman

----------------

Wij hebben begeleiding bij het opvoeden van onze hond Troy. Dit gaat niet alleen om dingen die hij moet leren maar vooral wij als baasjes. Mandy en Ernest zijn zulke fijne mensen dat ik mezelf kwetsbaar op durf te stellen en mijn onzekerheden deel met hen. Mandy gaf aan dat zij ook kinesiologe is en mij graag wil helpen.

 

Kinesiologie; ik had er nooit van gehoord en met Google had ik nog niet echt een duidelijk beeld. Ik heb me daarom laten verrassen bij de eerste sessie. Ik ben van nature erg nuchter en was dan ook zeer verbaast dat mijn lijf “een eigen wil” had bij de tests die Mandy deed.

Uitleggen hoe alles precies werkt kan ik niet. Maar dat de dingen kloppen die Mandy uit de tests haalt is niet te ontkennen.

 

Ik durf ineens meer, blijf rustig in (bijna) alle situaties, zeg beter wat ik van iets vind in plaats van me te schikken naar een ander etc etc. Zo vreemd om te ervaren dat ik ineens iemand aansprak op straat over zijn gedrag naar mij en mijn hond, of tegen een collega zeggen; “Ik bel zo terug.” Twee dingen die ik voor de sessie echt niet deed.

 

Ik ben blij dat ik ervoor gekozen heb “maar te zien” wat het zou doen. Baat het niet dan schaad het niet dacht ik. Ik kan vertellen..... ik maak reclame bij mijn vrienden en collega’s die vastlopen. Ik ben ervan overtuigd dat kinesiologie helpt om beter/anders in je vel te komen waardoor je weer kan groeien. Ik weet dat ik regelmatig een sessie wil plannen om alle energieën in mijn lijf op gang te houden.

 

Groetjes Leonie van Buuren

----------------

Mijn naam is Joke, 86 jaar. Sinds 15 jaar heb ik last van een trillende rechterhand wat ik gooide op de leeftijd. Ik kon niet eens meer een kopje koffie inschenken want dat ging mis. Ik had last van mijn heupen met wandelen. Al na 5 minuten lopen moest ik stil gaan staan, verder sukkelen en na half uur kwam ik uitgeput weer thuis. Slapen op de linker en rechter zij was pijnlijk en ik kon niet meer normaal uit mijn stoel komen. 

Verder kon ik mijn duim en wijsvinger niet meer bij elkaar krijgen. Dus dingen beetpakken ging soms lastig. 

 

Mandy kwam bij me langs en eerst hebben we uitvoerig gesproken over mijn klachten. Ik vond t eerlijk gezegd nogal hocus pocus, maar dacht ach, baat het niet dan schaadt het niet. 

Daarna deed ze verschillende spiertesten wat ik als bijzonder ervaren heb want ik moest mijn armen of benen op een bepaalde manier houden, maar soms lukte dat echt niet hoe ik mijn best ook deed en Mandy drukte echt niet harder. Dus dat was heel bijzonder.

 

Na de eerste keer wist ik niet wat ik meemaakte, ik geloofde het zelf amper. 

Binnen 2 weken trilde mijn hand niet meer, kon ik weer normaal uit een stoel komen, slapen echt geen last meer én kon ik mijn duim en vinger weer bij elkaar krijgen! Alleen het lopen ging nog niet veel beter. Dus na telefonisch contact te hebben gehad adviseerde Mandy nog een sessie te doen. En we zijn nu weer 2 weken verder en voor het eerst weer afgelopen week een ruim uur pijnloos gewinkeld. Toen ik in de auto zat was ik echt verwonderd.

Ik snap nog steeds niet helemaal precies hoe het werkt, maar dat ik dit nog mag meemaken vind ik heel bijzonder! 

Ik ben zeer tevreden en ben Mandy heel dankbaar. 

Joke

----------------

Mijn ervaring met kinesiologie bij Mandy: Omdat onze hond Guusje van 2 jaar last had van angst in de auto en daarbuiten vaak wat nerveus of hyper kon zijn, heb ik Mandy benaderd voor hulp. Zij stelde een Touch for Health balans voor. Het is een bijzondere behandeling, omdat ik als tussenpersoon fungeerde voor de behandeling van Guusje. Guusje werd na de balans op 2 specifieke plekken gemasseerd door Mandy. Guusje ontspande bijna direct en de verandering sindsdien is opmerkelijk! Ze is veel meer relaxed, luistert heel goed en is niet meer paniekerig in de auto. Ik ben blij dat Mandy ons zo heeft kunnen helpen!! CvK.

----------------

Onlangs ondergingen mijn jonge hondje en ik een kinesiologie behandeling bij Mandy. Ik ben er niet bekend mee, maar vertrouwde op de deskundigheid van Mandy. En terecht! Nog elke dag heb ik plezier van het effect van deze ogenschijnlijk eenvoudige behandeling. Door een opeenvolging van schokkende ervaringen was ik ongewoon              emotioneel labiel en ik kon er zelf niet goed vat op krijgen. En mijn kleine hondje was ongewoon druk en onrustig. Ze was overal mee bezig, behalve met zichzelf. Voor een buitenstaander leek ze een energiek grappig hondje, maar ik kon zien dat dit geen gewoon gedrag was en ik betwijfelde of het voor haar zelf aangenaam was. De behandeling was eenvoudig en ik vond het vooral prettig dat ik niets hoefde te weten of te kunnen. En het effect is wonderbaarlijk. Na 2  dagen merkte ik al verschil in mijzelf, liep ik plotseling hardop te zingen. En nu zo’n twee weken later voel ik me weer zelfverzekerd en rustig. En mijn hondje: plotseling ging ze met stokken slepen, dat had ze nog niet eerder gedaan. Ze  speelt nu met balletjes, wat ze ook niet eerder deed. Ze speelt, heeft duidelijk plezier en is zo veel rustiger en aanhankelijk. Nog altijd is ze een dondersteen en actief, maar ze zit duidelijk beter in haar vel. Mede door mijn labiliteit kon ik wanhopig zijn in het verslechterende contact met mijn honden, maar sinds de behandeling zijn we weer op elkaar gericht en genieten we weer van onze wandelingen en trainingssessies.

Eveline en Pastis

----------------

Ik bijt nagels en ik wil er heel graag van af! 

Toen ik vier jaar was en op de kleuterschool zat ben ik begonnen met nagelbijten. 

Ik kon er niet meer mee stoppen. 

Al meer dan 10 jaar ben ik samen met mijn moeder aan de slag om er af te komen. 

We hebben ontzettend veel geprobeerd, van handschoentjes aan ‘s nachts tot aan bite-ex en allerlei andere producten. 

Maar... als er een randje zat ‘moest’ dit er weer af. 

Zou Mandy mij er vanaf kunnen helpen? Zij was mijn enige hoop. 

In de voorjaarsvakantie had ik een afspraak met Mandy.

 

Mijn doel was duidelijk; ik bijt nooit meer mijn nagels er af.

Hiermee ging ze aan de slag. 

Voordat je start met alle testjes, moet je jezelf een cijfer geven. 

Ik gaf mezelf een 4. 

De testjes die ze ging doen waren erg leuk en interessant. Gek was om mee te maken dat je eigen lijf precies aangeeft wanneer je 'zwak' (er zit een blokkade) bent op een onderdeel maar ook 'sterk' (er zit geen blokkade) op een ander vlak. 

Met een lichte aanraking checkt Mandy of je sterk of zwak bent. 

Aan het einde van de sessie vroeg Mandy me weer om mezelf een cijfer te geven. Nu gaf ik mezelf een 7. 

Ik heb me nog nooit zo bij iemand op mijn gemak gevoeld. Mandy is super aardig en we hebben soms ook erg gelachen tijdens de sessie.

 

Ik voel me goed. Ik bijt geen nagels meer. Het is voor mij nog steeds heel bijzonder dat dit gewerkt heeft. Ik ben erg trots op Mandy en  op mezelf met dit resultaat!

Jelle, 15 jaar

----------------

Bizar, fijn, begripvol.


Ik ben 2 keer bij Mandy geweest, via een collega ben ik bij haar terechtgekomen. Liep tegen wat dingen aan en zat eigenlijk in de knoei met mezelf. Omdat je er blanco in gaat, weet je niet wat je te wachten staat, maar dat is goed omdat je er dan open voor staat. 

 

Ik ben bij Mandy gekomen omdat ik mezelf een beetje kwijt was, aantal dingen waren niet duidelijk, waar ik tegen aan liep of last van had. Nooit dingen goed genoeg verwerkt. Je bent niet verplicht om te vertellen waar je tegen aanloopt en dat is fijn, want bij bepaalde opdrachten of vragen ben ik er pas achter gekomen waar ik echt tegen aan liep. 
Door opdrachten, vragen, aanrakingen (touch for health) komen de dingen zoals: meer voor jezelf op komen, keuzes maken, voor jezelf duidelijk hebben wat je wel en niet wil eruit. Dat is iets, wat ik nodig had. Ik zit nu lekkerder in mijn vel, geniet van de kleine dingen, kom meer voor mezelf op en maak mijn eigen keuzes.
En natuurlijk zal ik nog tegen dingen blijven aanlopen. Maar omdat ik nu meer voor mezelf op kom en eigen keuzes maak, gaat dat in de toekomst mij zeker gemakkelijker maken.

Daarom wil ik Mandy graag bedanken, want het heeft mij zeker geholpen!

Anne Bosman

----------------

Kinesiologie bij Mandy,

 

We zijn nu 3 keer bij Mandy geweest met Senna voor kinesiologie en het verschil is opmerkelijk. Was Senna de eerste keer nog erg voorzichtig en kon je zien dat ze pijn had. Vandaag was ze rustig en blij en is de pijn verdwenen. Senna vertoonde bepaald gedrag waarvan we niet zo goed wisten waar dat vandaan kwam. Uiteindelijk bleek dat dit te maken had met diverse blokkades die ook pijn veroorzaakte. Al na 1 behandeling merkten we verschil.  

Thuis merken we dat Senna goed vooruitgaat. Ze is een stuk minder schrikachtig en bijterig. Aanhalen gaat een stuk makkelijker en ze gaat ook steeds beter luisteren. Je merkt dat ze meer zelfvertrouwen krijgt en daardoor ook wat rustiger is. We horen vaak dat ze een blij ei is, maar ze is zeker nog ondeugend en een lekkere eigen gereide Berner Sennen.

We kwamen met Mandy in aanraking via de BTA® methode die ze heeft ontwikkeld. Een geweldige opvoedmethode voor je hond. Maar naast de BTA® zien we hoeveel en ook hoe snel kinesiologie resultaat heeft bij Senna. Mandy is rustig en vriendelijk met mens en dier. Wat ons betreft een absolute aanrader ! 

----------------

Onlangs ging Mandy met mij aan de slag. Mijn vraag aan Mandy was; ik wil graag meer rust (in mijn hoofd) en minder stress. Hopelijk kan ik dan beter slapen, maar nog veel belangrijker, minder gespannen mijn toetsen maken op school. Ik ben namelijk altijd super zenuwachtig en kan om deze reden dus ook een toets verpesten. 

Samen met Mandy heb ik mijn doel opgesteld. Voor mij was dit: Ik heb meer rust in mijn hoofd. Daarmee gingen we aan de slag.

Ik vond de testjes die zij bij mij ging doen erg leuk, op sommige momenten ook grappig, omdat je ineens geen controle hebt over je lichaam. 

Het ene moment was ik verbaasd over hoe sterk ik was, het andere moment was ik ineens heel erg zwak… dat ging Mandy toen voor mij verbeteren. 

Daarna ging ze het weer controleren en kon je merken dat je ineens van zwak naar sterk was gegaan! Heel bijzonder.

Helemaal aan het einde van deze sessie, ging Mandy met mij nogmaals mijn doel testen en het was al een heel stuk beter.

Mandy is heel erg lief en begripvol, en ze doet super haar best om het voor jou op te lossen.

Ik ben nu een paar weken verder, en merk een duidelijke verandering. Echt bijzonder!


Nienke Scheen

----------------

Mijn ervaring met kinesiologie bij Mandy: Omdat onze hond Guusje van 2 jaar last had van angst in de auto en daarbuiten vaak wat nerveus of hyper kon zijn, heb ik Mandy benaderd voor hulp. Zij stelde een Touch for Health balans voor. Het is een bijzondere behandeling, omdat ik als tussenpersoon fungeerde voor de behandeling van Guusje. Guusje werd na de balans op 2 specifieke plekken gemasseerd door Mandy. Guusje ontspande bijna direct en de verandering sindsdien is opmerkelijk! Ze is veel meer relaxed, luistert heel goed en is niet meer paniekerig in de auto. Ik ben blij dat Mandy ons zo heeft kunnen helpen!! CvK.

----------------

Fenna onze dalmatiër was tegen iedereen erg enthousiast, alles is leuk, alle honden, mensen en kinderen. Vaak iets TE! Overenthousiast of overprikkeld zal ik het maar noemen. Eerst een BTA® cursus gevolgd bij Kelly.

Daar hebben wij en Fenna ontzettend veel aan gehad. Supercursus daar wordt echt naar je geluisterd. 

 

Fenna is in mei, tijdens een onbewaakt moment, aangereden door 2 fietsers, wat behoorlijk traumatisch voor haar en mijzelf was. Het heeft 10 weken geduurd eer ze weer normaal kon lopen.

Een paar maanden geleden werd er bij De Hondenleerschool begonnen met kinesiologie.

Mandy verzorgde dit. Wij waren nieuwsgierig en dachten, baat het niet het schaadt ook niet. Misschien kon Fenna zo wel van haar trauma afkomen. We vonden het wel een beetje vreemd allemaal, dat wel, echter het resultaat bleek geweldig. Fenna heeft hierna 3 dagen geslapen en was super rustig. Ook haar ogen stonden veel rustiger. Wij hebben op aanraden van Mandy ook de BTA® regels weer wat toegepast, want het lag natuurlijk niet alleen aan Fenna. 

Vorige week voor de tweede keer kinesiologie gedaan. We wilden weten of Fenna echt vooruit was gegaan. Wij wisten het eigenlijk al, want het was ondertussen een superhond geworden, die soms nog een enkel keertje nog hyper werd bij onverwachte dingen.

Tijdens de behandeling was Fenna heerlijk rustig, vol vertrouwen en na afloop, toen wij nog even aan het napraten waren lag ze gewoon te slapen. Fenna was echt vooruit gegaan. 

Nu een paar dagen later verbazen wij ons weer. Het lijkt wel of ze nog rustiger is geworden. 

Wij zijn super blij met dit resultaat.

 

Dank je wel Mandy, Kelly en Esmé

 

Reny

December 2018:
Ik heb een hond die eigenlijk niet meer mee naar buiten wil. 
Overdag gaat het nog enigszins maar als er ook maar een autodeur dichtslaat is er paniek; van plat op de grond tot terug naar huis willen vluchten. 
In huis ben ik haar regelmatig ‘kwijt’, dan ligt ze op het smalste plekje naast de kast gepropt.
Hoe verder we in december komen, hoe erger het wordt. Als ze maar denkt dat ze naar buiten moet gaat ze zich verstoppen.
Na oud en nieuw heeft het echt wel een aantal weken geduurd voor ze weer redelijk ontspannen buiten liep.

Vanaf januari 2019 ben ik heel regelmatig voor kinesiologie geweest. Zowel voor mijzelf als voor de hond. We hebben een keer of twee iets specifieks gepakt, alle andere keren waren voornamelijk voor haar rug en daarmee zo breed als kon.

December 2019:
Ik heb een hond die tot en met 31 december ‘s ochtends mee naar buiten gaat zonder dat ze zich wil verstoppen. 
De laatste vier dagen weliswaar tot de hoek, maar ze doet het. Waar ze vorig jaar met uitlaten alleen ‘s ochtends alles deed, heeft ze dit jaar ook ‘s avonds alles gedaan. 
Ze heeft zich niet op straat gestort als er een knal was, maar kon het opbrengen om ‘vrij over’ te komen en/of te blijven.  
Ze heeft zich in huis niet een keer achter de kast of in de wc verstopt, ze was in huis zoals ze de rest van het jaar in huis is. 1 Januari had ze er nog niet echt schik van om weer in het bos te lopen, maar vanaf 2-3 januari is ze alweer als vanouds. 

Super blij met dit onverwachte resultaat!!

Dominique en Luna

© 2017 Hondencentrum WRAF, Mandy van Gelder

Algemene Voorwaarden

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon