Dat de kinderen zelf de honden konden aaien maakte het helemaal af. In eerste instantie waren er wel kinderen die dat een beetje eng vonden. Maar aan het einde van de presentatie hebben alle kinderen de honden geaaid, zonder bang te zijn voor de dieren. Ik vond de hoeveelheid informatie goed voor deze leeftijd (groep 3/4). Ook de duur van de presentatie was prima."

Bezoek basisschool 'De Vlindervallei'

Reactie van de lerares:
"Voor de kinderen waren er verschillende nieuwe dingen. Ik vond het heel duidelijk en begrijpelijk. Er werd in duidelijke stapjes aangegeven hoe kinderen met de honden om moeten gaan. Ik denk dat de kinderen daar veel aan hebben in de praktijk. Zelf heb ik ook meerdere nieuwe dingen gehoord.

Op maandag 25 januari bezochten wij basisschool de Vlindervallei met ons project Hondentaal. Wij gaven die dag groep 3/4 en groep 7 les over de omgang met honden. Hieronder een kleine foto impressie. Heeft u interesse in de sponsoring van een schoolbezoek of wilt u als school graag dat we langskomen? Neem dan gerust even contact op.

De kinderen vonden de les erg leuk en leerzaam. Ook het diploma viel in de smaak. Je merkt gelijk ook dat er verschillende kinderen zijn die er wel wat over kunnen vertellen of iets hebben meegemaakt. Het werken met de foto's (lijkt een beetje op een soort verkeersexamen) is denk ik een goede manier om de kinderen van verschillende situaties bewust te maken. De presentatie vond ik er ook mooi uitzien.

© 2017 Hondencentrum WRAF, Mandy van Gelder

Algemene Voorwaarden

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon